Like what you're reading?

Sign up below to receive thought leadership like this in your inbox. View sample

Video Session

Jack Russell Memorial Library

The initial design concept provides a two-story facility that is oriented on the site to provide views to the adjacent mill pond park, augment downtown parking, and maximize natural day lighting while controlling solar heat gain.  Popular collections and children's areas are located on the first floor while non-fiction, reference, and other typically quiet functions are clustered on the second floor.  Two innovative spaces, a "History Exploratorium" and a "Learning Lounge" will provide immersive and interactive experiences that introduce patrons to the history of the Hartford area and the opportunity to learn about the wealth of library services.